Пресичайте с 50 лв. в джоба

Пътна полиция започва акция "Пешеходец"

Пресичайте с 50 лв. в джоба | StandartNews.com
  • Пътна полиция започва акция "Пешеходец"

Внимание - от утре пресичайте улиците с 50 лв. джоба, ако не сте на зебра. Акция "Пешеходец" започва КАТ. Наказанието за всеки, който пресече на необозначено място е петдесетолевка.

Увеличение на убитите на пътя пешеходци отчита МВР. От началото на годината до 31 януари загиналите са 13. Катастрофите с участието на пешеходци също се увеличават, съобщи пред БНР Росен Рапчев - началник на "Пътна полиция".

Заради това Пътна полиция започва акция "Пешеходец" в цялата страна. "В тази полицейска операция изключително ще заложим да предупреждаваме и наказваме хора, които пресичат с децата си на неправилни места", категоричен бе Рапчев. И допълни: "Неправилното пресичане е един от елементите, които децата попиват от възрастните хора".

"Статистиката не е добра. Знаем, че пешеходците са най-уязвимите участници в движението... В България се забелязва, че чувството за самосъхранение у пешеходеца е извънредно ниско", коментира още комисар Росен Рапчев.

От началото на годината до 31 януари имаме регистрирани 186 пътнотранспортни произшествия (ПТП) с участието на пешеходци, 47 от тях са тежки, 13 са загинали пешеходци, сред ранените са 19 деца под 18 години и 63-ма възрастни, съобщи черната статистика началникът на "Пътна полиция". Той препоръча на шофьорите да се оглеждат за пенсионери и да ги изчакват, защото те се придвижват по-бавно.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай