Пращаме хуманитарна помощ за пострадалите в Сирия

На самолет ще бъдат натоварени 2,5 тона хуманитарна помощ от Българския Червен кръст

Пращаме хуманитарна помощ за пострадалите в Сирия | StandartNews.com

Военнотранспортен самолет „Спартан“ ще достави днес хуманитарна помощ, предназначена за пострадалите от силното земетресение в Сирия, съобщиха от Министерството на отбраната. Самолетът ще излети днес в 10:00 ч. от авиобазата „Враждебна“ към Ливан.

На борда ще бъдат натоварени 2,5 тона хуманитарна помощ от Българския Червен кръст – одеяла и спални комплекти, както и палатки и одеяла, предоставени от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР.

По-късно през деня със същия самолет в България от Турция се очаква да се приберат медицинските екипи от Военномедицинската академия, които в продължение на десет дни оказваха помощ на пострадалите в югоизточната ни съседка, пострадала от силното земетресение на 6 февруари.

Решението за предоставяне на хуманитарна помощ беше взето от Министерския съвет. Още на 8 февруари служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев проведе разговор с Янез Ленарчич, европейски комисар по управление на кризи, по време на който беше обсъден този въпрос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай