Повишаването на температурите започва

Максималните температури ще са между 25° и 30°

Повишаването на температурите започва | StandartNews.com

Днес ще преобладава слънчево време, като отново в часовете около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-голяма вероятност за обилни валежи и градушки има в Североизточна България. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 24-26°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще е 2 бала, като вечерта малко ще се усили.

Над планините до обяд ще преобладава слънчево време, но по билата и върховете ще има мъгли. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°.

В петък ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, но превалявания ще има на малко места. В западната половина от страната ще духа слаб източен вятър, в източната - до умерен североизточен. Преобладаващите максимални температури ще са между 25° и 30°. През почивните дни само в планинските райони в Западна България са възможни изолирани краткотрайни валежи. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите слабо ще се повишат. Вятърът ще отслабне, в неделя в много райони и ще стихне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай