Потресаващо! Какво разкриха за камионите на Динко

По разпореждане на министъра на транспорта

Потресаващо! Какво разкриха за камионите на Динко | StandartNews.com

Твърде притеснителна новина, свързана с камионите на скандалния бизнесмен Динко Вълев, като единият от тях предизвка катастрофата на АМ Тракия.

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" започна пълна проверка на фирма "Бозав" ЕООД, чийто едноличен собственик е ямболският бизнесмен Динко Вълев, след като негов камион вчера предизвика тежка катастрофа на магистрала "Тракия".

Заради спукана предна гума натовареният със скрап ТИР скъса мантинелите, блъсна 3 коли в платното за насрещно движение и се преобърна. При инцидента пострадаха четирима души, а магистралата остана затворена в продължение на над 14 часа.

Инспекцията се извършва по разпореждане на министъра на транспорта Георги Гвоздейков.

Катастрофиралият камион с регистрационен номер А1256НН е с изтекъл технически преглед на 10.04.2023 г. Установен е и още един камион на фирмата с номер А6687НК, който също е с изтекъл технически преглед на 09.03.2022 г.

Фирмата на Вълев - "Бозав" ЕООД, притежава лиценз за вътрешни товарни превози № 11532, издаден на 05.03.2021 г. Към лиценза са вписани 4 товарни автомобила, от които само един има валиден технически преглед.

Същият превозвач притежава още 5 МПС-та, които са регистрирани като пътна помощ, от които 3 нямат валиден технически преглед.

За последните две години фирмата на Динко Вълев е санкционирана 6 пъти, като при четири от случаите е констатирано извършването на нерегламентиран превоз на товари, а другите два са за претоварване и за непокрит товар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай