Посланикът ни в САЩ с важна новина за визите. Развръзката!

Обясни всичко за помощта за Украйна - 60 милиарда долара

Посланикът ни в САЩ с важна новина за визите. Развръзката! | StandartNews.com

Важна новина за визите за САЩ за българи каза посланикът ни в Съединените щати  Н.Пр. Георги Панайотов. Визите ще бъдат премахнати, когато страната ни покрие критериите за това, уточни Панайотов.

Малка част от републиканците и демократите се противопоставят на помощта за Украйна. В края на краищата пакетът от 60 млрд. долара ще бъде предоставен, каза дипломатът в интервю за Нова тв.

„Американският президент Джо Байдън започна обръщението си към нацията с темата за Украйна, защото, говорейки за войната, винаги стигаме до желанието за свобода от чужда власт. Това е много дълбоко вплетено в ДНК-то на САЩ”, обясни той.

Панайотов посочи, че в Конгреса има много категорично мнозинство в полза на предоставянето на военна помощ за Украйна. „Това не се случва, защото редица въпроси се използват в предизборната кампания и от републиканци, и от демократи. Помощта за Украйна се закачи за проблема с миграцията. Около 10 000 нелегални мигранти влизат в Щатите ежедневно. Поради тази причина са сблъсъците в Конгреса, но когато Байдън каза, че страната ще продължи с помощта, беше аплодиран и от двете партии", коментира посланикът на България в САЩ.

По думите му няма информация за имената в новия списък „Магнитски”. „САЩ не обсъждат с никого и не координират с никого решенията си. Те решават какво да правят абсолютно суверенно”, заяви Панайотов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Леле!
преди 1 месец

Каква новина: "....Визите ще бъдат премахнати, когато страната ни покрие критериите за това".

Откажи