Петък,

Полицаите, упражнили сила, са установени

От: Мартина Суботинова -
A
A
A

Полицейските служители, за които се води разследване за употреба на физическа сила по време на антиправителствените протести в столицата, няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред до приключване на проверката, информираха от СДВР.

“Във връзка с публикувани видеоклипове в средствата за масово осведомяване, касаещи употреба на физическа сила от полицейски служители по време на протестите пред сградата на Министерския съвет, ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна проверка по реда на Закона за МВР. Проверката е възложена на комисия от ръководни служители на дирекцията. Комисията е изискала и анализирала необходимите материали, като в хода на проверката е установила полицейските служители, заснети във видеоматериала. До приключването ѝ същите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред”, съобщиха от МВР.

Събирането на доказателства за изясняване на фактическата обстановка продължава, като материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по компетентност.

В рамките на следващата седмица резултатите трябва да бъдат оповестени.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички