Неделя,

Показват пред Борисов защита от хакери

От: Редактори -
Показват пред Борисов защита от хакери
A
A
A

Топ представители на властта в България, министри, бизнесмени и гости ще наблюдават публична демонстрация на хакерски атаки в София и ще положат основите на партньорство за ефективно противодействие срещу тях.

Това ще се случи на 17 септември в София Хотел „Балкан“, където ще се проведе форум на тема „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“.

Сред гостите на събитието ще бъдат премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Мариана Николова, вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева, представители на държавни агенции за сигурност и изпълнителни директори на дружества, част от българската критична инфраструктура.

По време на една от най-динамичните части на събитието, ще бъде проведена демонстрация в реално време на импровизирани хакерски атаки.

Целта на събитието е да се засили сътрудничеството между държавата и частния бизнес, да се повиши сигурността на всички нива – от първоначалното предпазване на информацията, през устойчивостта срещу неоторизиран достъп и атаки до възможностите за по-добро управление на риска.

Цялата конференция ще може да бъде проследена на живо от:

https://www.facebook.com/BACSbg

https://www.facebook.com/bgbaceh/

https://www.facebook.com/LevInsAd

По време на форума ще се дискутират три основни теми:

Първата тема ще въведе присъстващите в основите на информационната сигурност, акцентирайки върху управлението на киберрисковете – от тяхното идентифициране и правилна оценка, до вземането на необходимите мерки и измерването на резултатите от извършените действия.

Втората ще има за цел да свърже вече съществуващия опит на големите фирми и корпорации с възможностите и задълженията на държавните институции, като обмяната на опит и най-добри практики, да се превърне в двустранен процес.

Основната тема на третата дискусия ще бъде стратегическото място на образованието при посрещането на бъдещите предизвикателства, в контекста на цифровизацията и публично-частните партньорства.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички