Почивките по Великден провалени. Браншът в ужас

Положението с летния сезон е много тежко, каза Димитър Попов

Почивките по Великден провалени. Браншът в ужас | StandartNews.com

Туристическият бранш е в ужас – почивките по Великден масово се анулират и на практика са провалени. Алармата за това би председателят на Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти Димитър Попов пред БНР.

Туристическите почивки в страната по Великденските празници са провалени, обяви той. И съобщи: "Започнаха масови анулации, особено за автобусни и други екскурзии по Великден. Изведнъж казаха, че забраната за организираните пътувания важи не до 30 април, а до 27 април, но тези три дни са ключови. Настъпиха хиляди анулации, а сега изведнъж се отпуснаха мерките, но вече е късно да реагираме за Великденските празници".

Попов определи като закъсняло намерението да бъде отменена карантината за влизащите в страната. "В нашия бранш нещата трябва да се случват с известна предвидимост, защото трябва да се направи съответната подготовка - пълнят се автобуси, пълнят се чартъри. Това не може да стане с една или две седмици предизвестие", обясни Попов.

Положението с летния сезон е много тежко, продължи той

"Най-големият английски туроператор, който изпращаше туристи в България, анулира всички чартърни полети до края на май. Има известни шансове чак за юли и август да се спаси част от сезона. Тези неща са много тревожни", продължи Димитър Попов.

Той изрази очакване все пак сезонът да бъде малко по-добър от миналогодишния, който по думите му е бил катастрофален. "Но малко по-добър, нищо повече!", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай