По-ниски температури и облаци в събота

Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в крайните югозападни райони до 18°

По-ниски температури и облаци в събота | StandartNews.com

Облачността над страната днес ще е разкъсана, но често значителна. На места ще превали слаб дъжд, в планините над 1300 м – слаб сняг. Ще духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър и температурите ще се понижат. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в крайните югозападни райони до 18°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца, през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и на места, главно в южната част ще превали дъжд. Ще духа до умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 10° - 12°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще преобладава облачно време и на места ще превали дъжд, над 1300-1400 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

През нощта срещу неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, на места и ще стихне; има повишена вероятност за слани. В неделя ще е почти без валежи, с променлива облачност. В понеделник облачността отново ще се увеличи и на места ще превали. Вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите слабо ще се повишат. Във вторник ще преобладава облачно време, главно в западната половина от страната ще има и краткотрайни валежи. Дневните температури ще са по-ниски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай