Пловдив с огромен жест към починалата Нери Терзиева

Нери Терзиева почина внезапно в началото на миналия месец

Пловдив с огромен жест към починалата Нери Терзиева | StandartNews.com

При пълно единодушие Общинският съвет на Пловдив удостои със званието "Почетен гражданин на Пловдив" журналистите Нери Терзиева (посмъртно) и Евгений Тодоров за изключителния им принос към издигането авторитета и престижа на града в национален и международен мащаб. Съветниците почетоха с минута мълчание паметта на Терзиева, предаде БТА.

Нери Терзиева, която почина в началото на миналия месец, остави след себе си една от най-ярките следи в историята на модерната българска журналистика, посочиха в мотивите си общинските съветници. Със своя изключителен професионализъм и отдаденост в работата тя не само показа нагледно какво означава свобода на словото в началото на демократичните промени, но и обучи няколко поколения журналисти.

Евгений Тодоров е жива енциклопедия за историята, културата и живота на Пловдив и неговите граждани. Той е автор на книги, допринесли значително за националния и международния престиж на града, един от крепителите на честната, критична, последователна и задълбочена журналистика, се казва в решението на общинските съветници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай