Взривове в оръжеен склад на Емилиян Гебрев. Карнобат в ужас

Преди година отново имаше взривове в същия склад

Взривове в оръжеен склад на Емилиян Гебрев. Карнобат в ужас | StandartNews.com

Мощен взрив в оръжеен склад в Карнобат, който е собственост на Емилиян Гебрев, съобщиха Нова тв и бТВ. Няма данни за пострадали.

ВИЖ ОЩЕ: Червено небе над Карнобат. СНИМКИ от взривовете в склада за оръжие

Не е ясна причината за пожала. Гебрев припомни, че точно преди година отново имаше взривове в същия склад."Флагман" обаче изнесе подробности за експлозията, която събуди в полунощ Карнобат и ужаси хората. Мнозина излязоха на улиците, смятайки че става земетресение или е паднала бомба.

Инцидентът стана около 00:40 ч., когато мощна експлозия избухна в района на Погребите, в местността "Чобан дере".

Градът бе осветен от червена светлина, която се наблюдаваше дори от Бургас, от високите етажи в Карнобат се видя и избухналият пожар. 

Веднага след пламъците последва поредица от взривове, които здраво разтресоха града. Районът е отцепен, наблюдава се от полицията и пожарната. Единични гърмежи продължаваха да се чуват и след 2 часа след полунощ, уточняват хората. 

Складовете на някогашните военни поделения, които бяха закрити след 1996 г., са приватизирани от частната фирма "Емко" и са собственост на Емилиян Гебрев. Това е транзитен склад за снаряди, патрони и всякакви други боеприпаси, които произвежда "Емко".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай