Пиронкова: Мъжете да не мрънкат

Пиронкова: Мъжете да не мрънкат | StandartNews.com

София. Цвети Пиронкова остана да говори последна пред медиите след жребия за Турнира на шампионките. Ето какво сподели най-добрата ни тенисистка:

- Как ще коментираш жребия?

- Трудна е групата. Играла съм с Ана и Саманта, а с Елена сме тренирали доста. Така че познавам и трите доста добре.

- Попаднахте тенисистки, които са сочени за секссимволи, това случайно ли е?

- Хаха, разбира се, че е случайно. Това е комплимент за мен, разбира се. Какво пък повече да кажа по тази тема, хаха, не знам.

- Доволна ли си от сезона и поставяш ли си по-високи цели?

- Доста пъти коментирах тази тема, не мога да кажа, че съм доволна естествено. Играх наистина добре само на 3 турнира. В тениса трябва да си много постоянен. Аз не бях и загубих много точки в ранглистата. Не правя драми. Случва се на всеки. Не съм единствената. Догодина гледам напред. Най-малкото нямам много точки да защитавам, така че ще вървя нагоре.

- За кой настилката е най-подходяща?

- Звучи логично настилката да пасва най-много на Сам Стосър. Тя има отлични резултати. А и е австралийка. Но аз я харесвам настилката.

- Какво е чувството да играеш пред родна публика?

- Пред родна публика си още по-мотивиран. Но на мен ми помага това и мотивира много. Аз тук имам плюс.

- Как ще коментираш твърденията, че жените трябва да играят 3 от 5 сета, за да заслужат същите наградни фондове както при мъжете?

- За мен това е малко странно и въобще не виждам защо трябва да се коментира. Не знам защо мъжете толкова много мрънкат. Ние не сме взели парите от техните наградни фондове. Смятам, че жените заслужават абсолютно равен награден. Ние също тренираме толкова като мъжете. Играем по 30-40 турнира на година в различни точки на света и сме също толкова отдадени. Според мен мъжкият и женският тенис са два различни спорта. Не мога да определя единия като по-атрактивен от другия.

- Как ще коментираш допинг скандалите в мъжкия тенис?

- Тази тема не се обсъжда много в съблекалните. Моят личен опит е, че допинг контролът е много затегнат. Аз постоянно трябва да си изпращам координатите. Всеки ден трябва да казвам къде съм, за да могат да ме намерят. И ме посещават много редовно. Миналата година ме провериха 12 пъти общо, като 5-6 пъти дори дойдоха у нас. Даже преди няколко седмици отново бяха при мен. Но това е моят опит. Другите не са ми споделяли кога им идват на гости. Но по турнири се случва постоянно.

- Имаш ли планове за подготовка за новия сезон?

- Сега съм изцяло отдадена на този турнир. След като завърши, ще си почина хубаво и след това ще започна да правя подготовка за новия сезон. Все още не съм решила кой ще е първият ми турнир.

- Как си почиваш най-добре?

- Най-добре се чувствам вкъщи. Може би защото пътувам постоянно и времето у нас е доста оскъдно. Също така обичам да прекарвам времето си с любимите си хора. Обичам да пътувам на близки дестинации. Най-много харесвам да ходя в планината. Даже има едно място, на което ходя много често напоследък. Направо съм влюбена. Екоселище Румините се казва, до Велинград е. Там мога да се отпусна, чист въздух. Прекрасна храна. Тези неща ме зареждат много.

- Имаш ли специални диети?

- Нищо особено. Просто внимавам какво ям. Чисти и неопаковани храни основно. Макар че много харесвам така наречения junk food (пр. анг. "вредна храна"). Изкушение си е.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай