Пилотът на хеликоптера над "Градина" проговори

Стоянов беше лаконичен, защото тече проверка

Пилотът на хеликоптера над "Градина" проговори | StandartNews.com

Има абсолютно всички разрешения. Ние сме професионалисти. Това ми е работата, но, за съжаление, не мога да ви давам информация поради указания на инспекционните органи. Това каза пред БНТ Веселин Стоянов, пилот на хеликоптера, който кръжа над плаж "Градина" в събота сутрин.

Стоянов беше лаконичен, защото тече проверка.

"Нека да мине проверката. Всичко е наред. Всички надлежни документи са налице. Полетът е законосъобразен", заяви той.

Според първоначалната информация от Транспортното министерство не са спазени изискванията хеликоптерът да лети на минимум 300 метра над земята.

За конкретния полет нямало издадено разрешение, въпреки че организаторите на проявата твърдят, че гражданската въздухоплавателна администрация са информирани.

"Понеже повечето хора, които са в бранша, се учудват, че министърът разбрал от медиите, а не от собствените си подчинени, това си е негова задача да изясни как стоят нещата в министерството. Там е ясно, че нещата в ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" не са добре и то от години. Неслучайно и браншът отправяше въпроса за начина, по който се подбират хората, начина за тяхното кариерно развитие, така че има и там какво да се работи по въпроса", каза Димитър Ставрев, редактор в списание "Клуб авиация".

Три дни след нестандартния полет проверяват отново на плажа дали са почистени рекламните 100-доларови банкноти. "Да, имаше, като идвахме насам намерихме банкноти с лика на Тодор Живков. Бяха две хартийки", казва Диляна Кюмурджиева.

"Не съм забелязала да има по плажа в момента, аз сега си направих доста дълга разходка. Предполагам, че се замърсява, аз че не съм видяла на плажа, не означава, че отзад няма, да речем", каза Дима Бакалова.

"В рамките на деня се постарахме максимално да изчистим, защото не ни харесва да работим по този начин и се постарахме колкото се може по-бързо за ден-два вече плажът да се изчисти максимално", каза Йоана Станчева, спасител на плажа.

Организаторите са изпратили видео, за да покажат, че банкнотите са от биоразградима хартия, която бързо се разтваря във водата.

Заради хеликоптера, прелетял опасно ниско над къмпинг "Градина", министърът на транспорта отстрани от поста главния директор на "Гражданска въздухоплавателна администрация" Христо Щерионов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай