Петя Буюклиева разплака България с изповед, която хваща за гърлото

Разказа как е загубила майка си заради млада шофьорка

Петя Буюклиева разплака България с изповед, която хваща за гърлото | StandartNews.com

Личната си трагедия, свързана със загубата на своята майка, сподели през сълзи голямата певица Петя Буюклиева в предаването „120 минути” по бТВ. В седмицата, с поредни жертви на пътя, тя разказа как 17-годишно момиче зад волана е блъснало майка й.  20 години по-късно тя все още трудно говори за случилото се на 14 октомври 2002 г.

„Вече 20 години минаха от това трагично събитие, но болката стяга сърцето и гърлото ми. Времето не лекува – никой и нищо не може да замени твоята майка“, казва певицата. Тя разказа, че девойката получила условна присъда – нямала други провинения. Но Петя Буюклиева не настоявала за по-тежко наказание. Аз съм християнка, майка ми беше християнка, учеше ме да прощавам непростимото, каза певицата. Тя сподели, че е простила на момичето, чието бъдеще не искала да „счупва”, търсейки ефективна присъда. Но не е могла да прости факта, че девойката и приятелите й в колата не са спрели, за да помогнат на майка й, а са избягали с колата. Оказало се, че 17-годишното момиче е взело ключовете на автомобила от баща си.

„Мили, момчета и момичета, които излизате на пътя – качвайки се зад волана, помислете си дали сте достатъчно подготвени. Дали излизайки разсеяни и неспазвайки всички правила, няма да почерните фамилии. Болката е огромна, а празнотата в сърцето остава“, обърна се към младите шофьори Петя Буюклиева.

Според нея трябва да се удължи периодът на шофьорските курсове. Също така са нужни по-солени глоби, които обаче и да се прилагат.

Петя Буюклиева представи и клипа към новата си песен „Докога“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай