Петков с голямо признание за руския език

Каза пред ученици от кой час е бягал

Петков с голямо признание за руския език | StandartNews.com

Голямо признание за руския език направи Кирил Петков по време на срещата си с децата от столичното 7. СУ, с които разговаря на 24 май. Учениците го върнаха години назад, разпитаха го за спомените му, за любимите му предмети и за получените двойки.

ВИЖ ОЩЕ: Деца питат премиера за получените двойки

 „Много обичах да играя футбол във вашия двор. Обикновено бях вратар. Обичах да играя тенис на маса“, разказа Кирил Петков. Попитан обаче кой предмет не е харесвал в училище, премиерът призна, че му е било много трудно по руски език.

„Беше ми много труден с падежите и си спомням, че когато идваха класни или тестове, не бях много доволен. Трябва да си призная, че може би един или два пъти съм бягал от час“, издаде Петков.

Любимият предмет на Петков бил български и литература. Бил е добър и по математика.

„И въпреки че математиката в първия момент изглежда като скучен предмет, всъщност дава много възможности. Това, с което може да се гордеете, е, че в България математиката се преподава на едно много високо ниво. И когато отидох в Канада на 14 години, всъщност бях един от най-добрите математици“, разказа Кирил Петков.

„В момента сме залети с нови технологии – „Фейсбук“, „Инстаграм“. Имам три дъщери и винаги се притеснявам, когато ги виждам на устройствата да чатят вместо да четат. Една книга може да е хубаво приключение и да ви даде по-хубаво време, ако отделите това време за книгата, отколкото някоя игра или социална мрежа“, посъветва учениците Петков.

„По руски имах двойка. По принцип иначе бях добър ученик. Повечето ми оценки бяха шестици, но имах и двойка по физика в седми клас. Това беше интересно, защото в 12-и клас вече исках да ставам физик. Така че когато получите една двойка, никога не знаете във времето как вашият интерес може да се промени и всъщност тази двойка да не е определяща. Така че когато получавате двойки, работете по тях и не се отказвайте от този предмет“, посъветва още премиерът учениците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай