Пенсионери скочиха! Какво поискаха за Коледа

Въпреки опитите за промяна на схемите

Пенсионери скочиха! Какво поискаха за Коледа | StandartNews.com

Самите пенсионери показаха на правителството как трябва да работи!

Коледните добавки за пенсионерите продължават да са под въпрос. До дни кабинетът трябва да е взел окончателно решение, за да се изплатят навреме с редовната пенсия.

Пред bTV Боряна Станчева споделя, че всеки лев над пенсията ѝ е важен и че тя и повечето възрастни са свикнали с коледната добавка и си я чакат.

"Добре е да има подкрепа за празниците, някак си е психологически момент, хората да знаят, че някой мисли за тях, за подобряване на състоянието им“, посочи Станчева.

Управляващите все още не дават отговор с "да“ или "не“ за празничните бонуси. Тезата им - политиката е за трайно увеличение на пенсиите, които в средата на следващата година ще бъдат актуализирани с 11%.

"Да има увеличение на размера на пенсиите, а не да се разчита веднъж в годината да се дава“, каза министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

"Този ресурс трябва да бъде заделен в бюджета“, добави тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пенсийко
преди 5 месеца

Иванкееей Шавапатова: много е лесно да се философства когато ВЕЧЕ СИ СЕ ДОБРАЛ ДО КАЦАТА С МЕДЕЦА... Разчитате на това, че до догодина през юли ВЕЧЕ ЩЕ СА ИЗМРЕЛИ при ТИЯ подигравко-пенсийки и ТИЯ цени?!? Или, че ще си умират кротичко и безропотно защото са си отработили труда, та да папкат СЕГА такива като вас?!?!? Да, ама не!!! НЯМА ДА ИЗМРАТ ВСИЧКИ, НЯМАААА! И виж там, Иванке, вместо празни приказки, че "от догодина, видите ли", вземи, че ДАЙ ОТ ТВОЙТА ПЕТЦИФРЕНА ЗАПЛАТА НА НЕКОЛЦИНА СТАРЦИ ДА ПРЕЖИВЕЯТ изобщо ЗИМАТА - та ако и другите ти колеги го направят, може да остане някой все още жив дъртофелник до "догодина по швейцарското правило"...

Откажи
Диян
преди 5 месеца

Пенсийко, ти това го пишеш от яд, нали? Щото те са умни и са се хванали за голямата власт и пари, а ти си от ония другите, дето са в списъка за изтребване? Не се коркай, човече! Както казваше мъдрият ми прадядо: "НЯМА НЕумрял човек досега". ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е КАРМА, ЧОВЕЧЕ... Закон за причинно-следствените закономерности. Или по нашенски: "Каквото си си надробил, това ще сърбаш", а тяхното е гооооолям грях СЕГА което правят. Какво ли ги чака заради лакомията им и глухото им безсърдечие...........

Откажи