Пеевски с дарения за болници в Петрич и Сандански

Предостави на медиците защитни облекла, шлемове и маски от най-висок клас

Пеевски с дарения за болници в Петрич и Сандански | StandartNews.com

Най-големият дарител в България - народният представител от ДПС Делян Пеевски, направи поредния си благороден жест за болници в страната. Той дари защитни облекла, шлемове и маски от най-висок клас на болниците в Петрич и Сандански, съобщи „Пирин Прес“. Дарението беше предоставено от зам.-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов и кмета на община Белица Радослав Ревански, който е координатор на дарителската кампания на Делян Пеевски.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски дари гора и 700 000 лв. на црънчани

“Изключително навреме и на място е дарението. Ще ни помогне много в този труден момент тъй като има заразен един лекар от болницата в Сандански и трима в Петрич. Благодаря от сърце на г-н Пеевски от свое и от името на всички медицински лица”, благодари д-р Илия Тонев. На церемонията присъстваха и общинския координатор ДПС за община Сандански – Аспарух Костадинов и координатор ДПС за община Петрич Атушка Маркова.

ВИЖ ОЩЕ: Делян Пеевски: Честит Гергьовден!

”Всичко правим заради хората. Г-н Пеевски ни изпрати днес с посланието, че трябва да се вземат най-адекватните мерки и да се подсигурят с необходимите средства медицинските лица в тази трудна обстановка”, заяви и Радослав Ревански.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с ново дарение за Северна Македония

Главната сестра на болница в Петрич и зам.-кметът Борислав Коларов приеха с благодарност даренията в болницата. По-късно на специална среща в общината кметът на Петрич Димитър Бръчков благодари на г-н Пеевски и екипа от името на всички граждани на общината.

ВИЖ ОЩЕ: Летифов: Нека даренията на Пеевски са заразителни

Личната подкрепа на Делян Пеевски за над 30 болници в страната и медиците на първа линия вече надхвърли 6 милиона лева. По-рано днес стана ясно, че със 700 000 лв. дарение от фирма „Интръст” ЕАД на Пеевски бе спасена гората край с. Црънча, която кметството в Пазарджик щеше да продаде на търг, за да закърпи финансите си. След писмо на „Интръст”, с което се обявява мащабното дарение само ако продажбата на гората се отмени, общината в Пазарджик обяви, че снема търга. По волята на дарителя 350 000 ще отидат за превръщането на горите в парк „Свети Георги Победоносец” със спортни съоръжения и детски площадки. Останалата част от сумата е в подкрепа на Волейболен глуб „Хебър”.

ВИЖ ОЩЕ:Писмото на "Интръст",което спаси гората на Црънча

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай