Пеевски дари 50 000 лв. на БАН за изследвания

Дарител номер едно на България дари и апарат за тестове в Пирогов

Пеевски дари 50 000 лв. на БАН за изследвания | StandartNews.com

Дарител номер едно в държавата Делян Пеевски продължава с личната си подкрепа за най-голямата кампания за българското здравеопазване в борбата срещу разпространението на коронавируса. След като преведе 4 милиона лева за медицинска апаратура, маски, защитни облекла и тестове на повече от 25 болници в страната и подпомогна медиците, които работят на първа линия срещу заразата, днес депутатът от ДПС дари и 50 000 лева за изследвания на учените от Българска академия на науките в борбата срещу коронавируса.

Виж още: Кметът на Пазаджик: Благодарни сме на дарител №1

Само преди дни стана ясно, че български учени започват работа по ваксина срещу Ковид-19. Три екипа участват в българската разработка - работна група от Института по микробиология на БАН, ръководен от доц. Андрей Чорбанов, екип на Медицинска академия и екип от Софийския университет.       

Пеевски дари и апарат за PCR тестове на "Пирогов".

Виж още: Пеевски дарител № 1 на „Пирогов”

Виж още: Пеевски с ново дарение за лекарите в "Пирогов"

Цял клас абитуриенти също предоставиха средства на спешната болница в размер на 740 лева. Учениците от 12 клас в столичната гимназия „Проф.Иван Апостолов” написаха на медиците:

"Смятаме, че в такива времена е важно да подадем ръка на нуждаещите се и да докажем, че сме заедно срещу Covid 19. Поради обстоятелствата най-вероятно няма да имаме изпращане, ето защо ние решихме да дарим тези пари на болница "Пирогов". Нека всички сме здрави и се подкрепяме!", пожелават момчетата и момичетата.

Сдружението "Обединени срещу COVID-19" задели 674 000 лева за битката със заразата, а фирмата "Алтерко роботикс" предостави апаратура за дезинфекция на въздуха срещу вируси на 7 болници.

Още по темата: Вежди: Пеевски върши добро, чест му прави!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай