Вежди: Пеевски върши добро, чест му прави!

И сега ли няма да кажем благодаря, попита бившият министър на културата

Вежди: Пеевски върши добро, чест му прави! | StandartNews.com
  • И сега ли няма да му кажем благодаря, попита бившият министър на културата
  • От короната ще се спасим, от Корнелия-вирус не, категоричен бе депутатът

"Чест прави на господин Пеевски. Изкарваха го най-черния ангел, а се оказа най-големият дарител». Това заяви в интервю за бТВ шефът на комисията по култура и медии в НС Вежди Рашидов. И попита: И на това ли да го оплюем и да не му благодарим?  Народният представител от ДПС Делян Пеевски е най-големият дарител за здраве в България. Благородните му жестове стигнаха дори Северна Македония. Личната подкрепа на Пеевски вече достигна 4 милиона лева и обхвана близо 30 болници. Стотици медицински екипи на първа линия получиха от него лични предпазни средства – защитни костюми, маски и очила от най-висок клас.

«При цялата тая беднотия ние ще минем всички граници от омразата, ако сега не му благодарим. Добро е делото, което върши господин Пеевски», каза още Рашидов. И продължи: «Човекът дава пари и помага в тежка ситуация. Когато всички му се подмазваха, аз го критикувах. Да, ама сега жестът е добър, жестът е за всички ни, жестът е смислен“.

Депутатът подчерта, че „ако има някой, който работи за подобряване на ситуацията, това са премиерът Борисов и неговото правителство“. "Всички приемаме закони, правила. Всеки ден като попове проповядваме, задължаваме хората да не се събират повече от двама, ние глобяваме хората. И изведнъж на Корнелия Нинова, която нищо не прави й се забавлява. Правителството денонощно не спи. Тя е решила сега да пита премиера. Да си го пита в едно кафене, защо ние трябва да рискуваме живота си – и нашия, и на куп служители и хора в парламента. От короната ще се спасим, от Корнелия-вирус не", коментира той желанието на БСП по време на пандемията да се изслушва премиера Бойко Борисов в парламента.

Става една ужасна война без враг. Всички сме в тежко положение. Творците ще излязат по-силни от кризата, каза още Вежди Рашидов. И допълни, че нито едно изкуство няма да умре вследствие на кризата. Рашидов подчерта обаче, че културата не са само театрите, за които много се говори напоследък. „На мен ми е странно, когато цяло ведомство говори само за театрите. Културата е много по-широк спектър – писатели, художници, композитори, дизайнери... Всичко това е към тази област, така че всички тези хора не са по-различни от всички останали в държавата. Всички сме в едно тежко бедствие“, отбеляза той.

Самият Вежди Рашидов изкарва времето в извънредното положение у дома, като рисува и се подготвя за своята 70-а годишнина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай