Кметът на Пазарджик: Благодарни сме на дарител №1

Общината ще запази всички дейности, но се иска и съпричастността на хората, каза Тодор Попов

Кметът на Пазарджик: Благодарни сме на дарител №1 | StandartNews.com

 

„Благодаря на най-големия дарител на МБАЛ-Пазарджик – г-н Делян Пеевски, чието дарение е около 150 000 лева и включва няколко респираторни апарата и защитни облекла за работещите в болницата в Пазарджик“. Това заяви вчера кметът на общината Тодор Попов, който благодари на всички дарители, помогнали в извънредното положение на най-голямото здравно заведение в областта.

Сред тях изброи още Паун Лазаров, собственик на хлебозавода „ МИО“ в града, дарил 50 000 лв. за защитни облекла и консумативи и „ Арексим“, които дариха 120 броя специализирани предпазни очила за многократна употреба.

„Благодаря и на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, с чиято помощ получихме дарение от „Булгартрансгаз“ на стойност 20 000 лева, както и на всички други, които пряко или косвено, независимо от сумите, проявиха солидарното си отношение и дариха средства не само на МБАЛ - Пазарджик, но и на Медицински център „ВИТА“ и Спешна помощ,

За всички тези, които правят така, че да ни вдъхнат кураж, а и да помогнат на заболелите от коронавирус. За това се иска самообладание, смелост, отговорност и ние също трябва да ги подкрепим в този момент“ , категоричен е Тодор Попов.

Той благодари на всички граждани на община Пазарджик, които полагат усилия за това да се спазват мерките и проявяват дисциплина, търпение и отговорност. Кметът на Пазарджик изказа благодарност и на жителите на общината, които я подкрепят, като плащат местните данъци и такси. Чрез медиите той помоли гражданите да бъдат отговорни и при възможност да си платят задълженията, защото не иска да се случва това, което започва в много български общини.

„Поради липса на приходи, там започват да съкращават доста хора и дейности. Много се надявам и ще направя всичко възможно, в община Пазарджик ние да запазим целостта на всички услуги и дейности, които развиваме и сме развивали в годините, но за това се изисква и вашата съпричастност“, подчерта кметът Тодор Попов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай