Паркирането като изкуство! Ето този смая мрежата

Най-цветните коментари

Паркирането като изкуство! Ето този смая мрежата | StandartNews.com

Да паркираш, особено в София, понякога си е особен вид "изкуство". То съвместява в себе си както откриването на място за любимата кола, така и спазване на всички правила, оказани в законите, заедно с комфорта на останалите участници в движението. Тези условия обаче често са пожелателни, а водачи си намират места, които успяват да докарат главоболия и на пешеходци, и на останалите шофьори, пише glas.bg.

За подобно поведение сочи и следващият пример, заснет някъде по улиците на софийския квартал "Манастирски ливади". Собственик е паркирал лекия си автомобил в кръстовище. Точно там, където са монтирани специални антипаркинг колчета. Те обаче не са притеснили водача, който е паркирал плътно до тях.

Ситуацията буди вълна от недоволство в мрежата. Много столичани оприличават поредната случка на пример за погазване на правилата. А върху "главатата" на водача се посипват упреци и шеги.

Не липсват констатации, че явно са нужни далеч по-сериозни съоръжения за блокиране на нарушителите. Като някои предлагат да се използват и "противотанкови" колчета. Други столичани изглеждат далеч по-примирени към подобни нарушения. Според тях някои водачи "просто толкова си могат". Вижте някои от коментарите на столичани:

"Грешка е, че колчетата са пластмасови и гъвкави. Трябва да са от бетон с 30 см стоманени шипове, стърчащи във всички посоки", отбелязва Крум К.

"То не е умишлено, явно си е до възможности", пише Трендафил Т.

"Разчу се, че са меки и се започна. Противотанкови укрепления ни трябват", коментира Десислав Т.

"Онзи ден от новите софиянци много се бяха засегнали - с какво ни пречели, какво правели", добавя друг столичанин.

"Не мога да разбера кой ги е сложил тези колчета. Не може лъвчето да паркира като хората, пък и може направо на тротоара, че било по-лесно", пише Реймонд Р.

"Така можеш, така паркираш", коментира Лъчезар Г.

"То това е изкуство. Не всеки е способен", смята Деси Х.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай