Пак плаж на Росенец, но всеки ден не е Великден

Доган не се показа на плажуващите, както това се случи вчера

Пак плаж на Росенец, но всеки ден не е Великден | StandartNews.com

Слаб беше интересът към втория ден от импровизирания "Доган Сарай бийч фестивал". Едва двайсетина бургазлии опънаха хавлии на каменистия плаж пред покоите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщава репортер на Флагман.бг.

Надеждите им да хапнат сладолед и да обменят политически съждения с новия си любимец обаче удариха на камък. За разлика от вчера, когато Доган неочаквано се показа измежду храстите и почерпи гостите си с кошница сладолед, днес никой и нищо не наруши призрачното спокойствие на плажа в парк Росенец.

Единствено организаторът на т.нар. фестивал Асен Бонджев сновеше между плажуващите и вместо с музика и патриотични възгласи, се опитваше да поддържа духа на съмишлениците си с обещания за бъдещи мероприятия.

Малко вероятно е да има трето издание, предвид случилото се през този уикенд. Ахмед Доган изненадващо се появи вчера, а Асен Бонджев и активистът на "Да, България" Даниела Божинова даже си побъбриха с него.

Бонджев проведе по-скоро монолог, похвали се, че имал възможност да се реализира успешно в три други държави, но избрал България. После изнесе кратка лекция на геополитическа тема на Ахмед Доган, който само слушаше зад храстите и кимваше. След това протестиращите го призоваха "да разделя по-точно баницата, че и ние искаме да живеем".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай