Откриха нова хеликоптерна площадка у нас

Не работи напълно

Откриха нова хеликоптерна площадка у нас | StandartNews.com

Хеликоптерна площадка влиза в подучастък 2 от новопостороения тунел „Железница“. Към нея има маркировка и тя ще е част от системата за безопасност на тунела.

След като получи акт 16, площадката ще кандидатства за сертифициране по системата за въздушните линейки HEMS (Helicopter Emergency Medical Service), обясняват от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

„Първоначално не е предвидено да се използва от HEMS. Площадката може да приема хелкикоптери до 3,5 тона, идеята е да се ползват от гражданската авиация, от МВР и военните“, казва инж. Красимир Найденов, ръководител на проект тунел „Железница“ в АПИ.

Не е ясно обаче дали на нея ще могат да кацат най-използваните за спасяване към момента у нас военни хеликоптери „Кугър“. По спецификация те са над 5 тона, без да бъдат натоварени.

Цената за изграждането на съоръжението е близо 2 млн. лв., обясняват от Пътната агенция. И допълват, че самата площадка е на стойност 300 000 лв.
Въпреки че в района не се виждат камери, от АПИ уверяват, че тя е под постоянно видеонаблюдение, което също влиза в цената. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
sour815
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи