Отиде си бащата на "За кокошка няма прошка"

Ивалин Иванов бе един от членовете на най-популярния по онова време дует „Симпатяги”

Отиде си бащата на "За кокошка няма прошка" | StandartNews.com

Отиде си един от култовите изпълнители през 90-те – бащата на хита „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка”.

Ивалин Иванов, известен още като Иво Пайнера, беше един от членовете на най-популярния по онова време дует „Симпатяги”. За смъртта му съобщи в профила си във фейсбук бившият негов колега Пламен Капинчев.

„Животът е една илюзия. Живей така, че след тебе и гробарите да плачат. Сбогом, Иво. С теб създадохме незабравими песни, които ще звучат дълго след нас. Почивай в мир, братле”, пише съкрушеният Капинчев.

От публикувания некролог става ясно, че колегата му е починал на 29 юли и е погребан два дни по-късно в родния му град Лясковец. Каква е причина за смъртта му обаче не става ясно, съобщи „Монитор”.

Дуетът „Симпатяги” се превърна в един от легендарните за началото и средата на 90-те години с песните си „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка”, „Бармане дай”, „Изперете си парите”, „Дамаджани се леят”, „Друсан кебап”, „Ирен” и други. През 1999 г. Иво и Пламен се разделят. През 2002 г. те отново се събират за кратко, за да запишат албума „Кви закони, кви балони”.

Преди няколко години името на дует „Симпатяги” беше забъркано в скандал, след като в интервю друг фолк изпълнител от 90-те години, Бисер Цанков обяви, че именно той е истинският създател на текста на хита „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка”. Цанков твърди, че истинските създатели на дует „Симпатяги” са той и приятелят му Иво, а Пламен Капинчев се появява по-късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай