Отбелязваме ден на ден на донорството и трансплантацията

Седем града ще осветят в зелено свои емблематични места

Отбелязваме ден на ден на донорството и трансплантацията | StandartNews.com

По повод Европейския ден на донорството и трансплантацията тази вечер в 20:30 ч. знакови обекти в цяла България ще бъдат осветени в зелена светлина - цветът на донорството и трансплантацията.

Целта на отбелязването на този ден е да се насърчи обществения дебат и да се повиши осведомеността за донорството на органи, тъкани и клетки като начин за подобряване и спасяване на човешкия живот.

Европейският ден на донорството и трансплантацията е възможност да се почетат всички донори на органи и техните семейства, както и израз на благодарност към медицинските специалисти, които помагат да се спасяват животи.

В зелено ще бъдат обагрени Националният дворец на културата в София, крепостта Царевец във Велико Търново, Щабът на Военноморските сили във Варна, фонтанът на пл. "Стефан Стамболов" и сградата на общината в Пловдив, Параклисът мавзолей "Св. Георги Победоносец" в Плевен, сградите на общини Русе и Бургас.

Във Велико Търново ще се проведе и информационна кампания по темата – на 15 октомври пред сградата на общината, от 13,00 до 14,30 ч. Инициативата е на Изпълнителна агенция "Медицински надзор и доброволци на Български младежки червен кръст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай