От руското посолство коментираха шпионажа

"В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни „непрестанни” опити да се забие клин в руско-българския диалог"

От руското посолство коментираха шпионажа | StandartNews.com

Руското посолство в България коментира шпионската група с публикация в официалната Фейсбук страница на руското посолство у нас.

"В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни „непрестанни” опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път нашата страна", се заявява в позицията.

"Според изявленията по време на днешния брифинг на Прокуратурата на Република България, разследването по отношение на задържаните на 18 март т.г. лица, обвиняеми в шпионаж в полза на чужда държава, още не е завършено. Разчитаме, че до решението на съда по това дело спекулациите относно уж причастността на Русия към разузнавателна дейност срещу интересите на България ще бъдат прекратени.

Изхождаме от това, че съдебното разследване ще бъде проведено на деполитизирована, безпристрастна и обективна основа в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай