Нахлулият на "Дондуков" 2 търсел помощ срещу ЧСИ

Сашко Игнатов имал условна присъда за убийство при самозащита, бизнесът му фалирал

Нахлулият на "Дондуков" 2 търсел помощ срещу ЧСИ | StandartNews.com

Осъждан за убийство е мъжът, който вчера пробва да нахлуе въоръжен в президентството.  72-годишния Сашко Игнатов  бе задържан на входа на институцията с пистолет с два пълнителя. Той се появил към 16,30 ч. на служебния вход на "Дондуков" 2 и поискал от служителите на НСО да разговаря с държавния глава Румен Радев. Гардовете от НСО го предали на жандармеристите, които го отвели в Първо полицейско управление. Игнатов искал да потърси съдействие от президента заради проблемите си с частни съдебни изпълнители, твърди "24 часа".  Мъжът имал разностранен бизнес, но е фалирал. Осъждан е за убийство при самоотбрана. През 2002 г. имал бензиностанция. Направил забележка на трима мъже, които си говорили на входа на обекта и пречили на колите да минават. Те се нахвърлили да го бият. В суматохата Игнатов извадил пистолет и стрелял във въздуха. Докато се защитавал прострелял в гърдите Кирил Мирославов, който по-късно починал в болница. Осъдили го условно. 

После близките на жертвата си извадили изпълнителен лист и претендират за апартамента му в Перник, който е описан от ЧСИ. Освен това Игнатов взел и 200 хил. лева кредит от банка, но не се издължил. По-късно частен съдебен изпълнител запорирал и този имот, който е ипотекиран в полза на банката.

Игнатов и съпругата му Марийка имат апартамент в Перник и къща с двор в село Рударци, от които скоро ще ги изгонят, защото ще имат нови собственици. За къщата вече има търг, който приключва до 2 седмици.  Бизнесът на Сашко Игнатов, който включвал фирми за строителство, охрана и търговия с горива, както и хладилен завод, фалирал. Междувременно прокуратура повдигна обвинение на мъжа заради намерените в него пистолет марка "Валтер" и 19 броя боеприпаси, без да има разрешение за тях. Игнатов е задържан за 72 часа в ареста, а наказанието, което може да получи, е от две до осем години.

 

 

 

Йотова пита: Какво да правят хората, които нямат охрана?

Странно е как човек с криминално досие може да носи законно оръжие, коментира в Благоевград вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БГНЕС. „Изказвам благодарност към НСО, които снощи реагираха адекватно, няма български гражданин, или който и да било, да е потърсил среща с нас, която да му е отказана. За мен е по-странно как един човек с криминално досие може да носи в себе си законно оръжие”, заяви каза Йотова. Според нея снощи е предотвратена по-голяма беля. „Нас (президентството - б.р.) ни охраняват, но искам да попитам какво става с другите граждани, които нямат такава”, попита риторично вицепрезидентът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай