Още новини за протестита на шофьорите на градския транспорт

Причината за митигите

Още новини за протестита на шофьорите на градския транспорт | StandartNews.com

Ключовото искане на водачите от градския транспорт са по-добри условия за работа. Пред NOVA шофьори разказаха, че ежедневно са притискани от дълги смени и много натоварен график. Дали подобно натоварване е оказало влияние при катастрофата преди дни, при която шофьор на автобус загуби съзнание, ще установява разследването.

Смяната на шофьор в градския транспорт е средно 8 часа и половина. В нея влизат и почивки, от които обаче рядко могат да се възползват. „Много рядко можем да почиваме, особено в случаите на трафик няма как да се почива, обикновено се върти и се тръгва и няма време и за физиологични нужди”.

Калоян Тодоров е шофьор на автобус в София. Разказва, че водачите в градския транспорт са притиснати и от разписанието, което трябва да спазват. Понякога от спирка до спирка даденото време е 1 минута. „Ако оттук тръгнете и трябва да стигнете ето там - и на двете места отворите вратите - това са 40 секунди. Вие имате 1 минута”.

Разписанието и пробега се изчисляват от ЦГМ. Оттам обясниха, че то се определя на база данните за натовареността в определени часове, които получават от валидаторите в автобуса. Интересното е, че графика на шофьорите се прави ден за ден. Те, отивайки на работа, разбират коя смяна са, графикът не се прави седмица или месец напред. „Тази разпокъсаност ти обърква биологичния часовник и не можеш да се адаптираш”, каза Калоян Тодоров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
39old
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи