Събота,

Оранжев код за високи температури

От: Редактори, карти НИМХ -
Оранжев код за високи температури
A
A
A

Оранжев код за високи температури е в сила за област Благоевград на 14 август, жълт ще е кодът за 18 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Оранжевият код означава, че времето е опасно. В Благоевградска област се очаква в по-голямата част температурите да са около 37-38 градуса. При оранжев код синоптиците предупреждават, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Жълтият код за високи температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София град и област, Перник, Кюстендил, Смолян, Кърджали и Хасково. В тези области се очакват се много високи температури.

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 8 области на страната за 14 август. Индексът важи за областите: Плевен, Русе, Велико Търново, Ловеч, Бургас, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички