Оранжев код за високи температури

Оранжев код за високи температури е в сила за област Благоевград на 14 август

Оранжев код за високи температури | StandartNews.com

Оранжев код за високи температури е в сила за област Благоевград на 14 август, жълт ще е кодът за 18 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Оранжевият код означава, че времето е опасно. В Благоевградска област се очаква в по-голямата част температурите да са около 37-38 градуса. При оранжев код синоптиците предупреждават, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Жълтият код за високи температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София град и област, Перник, Кюстендил, Смолян, Кърджали и Хасково. В тези области се очакват се много високи температури.

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 8 области на страната за 14 август. Индексът важи за областите: Плевен, Русе, Велико Търново, Ловеч, Бургас, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай