Опит в натуралната медицина обмениха български и норвежки специалисти

Опит в натуралната медицина обмениха български и норвежки специалисти | StandartNews.com

Специалисти от България и Норвегия се събраха на симпозиум, в който обмениха опит в областта на натуралната медицина. Домакините от „Медика Албена", посрещнаха 23-ма специалисти от северната страна, водени от Лидия Мире – генерален секретар на Норвежката асоциация по натурална медицина. Пред журналисти д-р Огнян Софтов от „Медика Албена" сподели, че целта на форума е както да се обмени опит, така всяка от страните да узнае за предимствата на другата.

„Ние имаме уникални билки и предлагаме терапия с тях. Като лекар, мога да кажа, че с българските билки могат да се лекуват много заболявания, които са в по-лека форма". От своя страна Лидия Мире сподели, че за нея и колегите й България е страна с невероятно богат опит в натуралната медицина, която ползва много от продуктите и рецептите, познати на българите като народна медицина.

„България е страната с най-добрия климат на Балканския полуостров и уникални ресурси", посочи още Мире. В добавка на думите й д-р Софтов подчерта, че „Медика Албена" има изключително богат и добър опит при лечение на псориазис благодарение на своите природни ресурси. Желанието на специалистите от двете страни е въвеждането и използването на т. нар. електронно здраве за пациента. Т.е. пациент от Норвегия, дошъл на лечение в България, да може да бъде проследяван в реално време като състояние от своя лекар в родината си, каза д-р Софтов. И докато норвежките специалисти се запознаха с черноморската луга, уникалната кал от тузлите в региона и възможностите за подобряване на състояние с билки, то норвежките гости, които имат богат опит в акупунктурата и китайската медицина, споделиха своите възможности. Мире дори сподели, че отскоро в северната страна се прилага акупунктура при раждане за обезболяване на процеса, вместо медикаменти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай