Община Разлог с 40 000 лв. за ин витро процедури

Община Разлог с 40 000 лв. за ин витро процедури | StandartNews.com

Община Разлог ще продължи да финансира ин витро процедури на двойки или семейства с репродуктивни проблеми и тази година. 40 000 лева ще бъдат предоставени за тази цел. Максималният размер на финансовата помощ е 2000 лв. През 2014 година с 12 000 лева са подпомогнати 6 семейства да сбъднат своята мечта да имат дете. Финансирането започна през 2009 година, а досега са подпомогнати общо 28 двойки или семейства.

Парите се отпускат еднократно и за нея право да кандидатстват имат двойки или семейства с адресна регистрация в община Разлог от поне три години преди подаване на молбата. Второто условие е кандидатите да са с доказани репродуктивни проблеми.

„Надявам се, че повече семейства ще се възползват от предоставената възможност за финансова помощ. Дано тази година местното население се увеличи", сподели кметът Красимир Герчев.

Необходимите документи за получаване на финансова помощ за ин витро процедура са молба, копие от лична карта, документи, доказващи необходимостта от финансиране, като те могат да бъдат рецепти за ползвани лекарства, разходно оправдателни документи – фактури, експертни решения, епикризи, други документи в зависимост от конкретния случай. Всяка от подадените молби се разглежда от комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай