Общински служител намери пари и купи оборудване

Мехмед Бозов бе похвален за своята честност

Общински служител намери пари и купи оборудване | StandartNews.com

С нови рехабилитационни уреди се сдоби Дневният център за деца и младежи с увреждания в Сърница. Любопитен факт е, че те са купени с пари, намерени и върнати от общинския служител Мехмед Бозов.

За дарителския акт сподели в профила си в социалната мрежа кметът на най-младата община в пазарджишко-Сърница Неби Бозов.

През 2016 г. швейцарската фондация "Солидарна Швейцария - Източна Европа" дарява на Сърница медицинско оборудване - помощни уреди за придвижване и болнично обзавеждане, част от което остава за стопанисване в родопската община. При ремонта на сградата миналата година и разместването на уредите Мехмед намира 4500 франка, равняващи се на около 8000 лева. Без да се замисли, уведомява кмета Неби Бозов и му ги предава.

След консултация с швейцарската фондация и болницата дарител се оказва, че не е правено запитване за изгубена парична сума при тях. И по тяхна молба е решено парите да се използват за общественозначима кауза, свързана с предоставяне на социални услуги в родопската община.

Предвид необходимостта от уреди и пособия за рехабилитация на Дневния център за деца и младежи с увреждания в гр.Сърница, се закупиха такива, които ще бъдат от изключителна помощ на персонала на социалното заведение за извършване на процедури и упражнения от потребителите му.

Закупени са 20 различни уреди и пособия от най-висок клас.

Кметът на община Сърница Неби Бозов изказа благодарности от свое име и от името на Дневния център на почтения родопчанин, проявил честност и отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай