Обрат с конфискуването на коли. Върховните съдии скочиха

Наказателната колегия на ВКС сезира Конституционния съд

Обрат с конфискуването на коли. Върховните съдии скочиха | StandartNews.com

Наказателната колегия на ВКС сезира Конституционния съд с искане за обявяване на противоконституционност на текстове от НК, свързани с отнемане на превозно средство или налагане на глоба в размер на стойността на превозното средство, когато то не е собственост на извършителя на престъпление.

В искането са цитирани четири разпоредби.

"Настояваме, че коментираните интервенции в материалния наказателен закон са произволни, хаотични, противоречащи на самата юридическа негова същност, като чрез тях са въведени мерки, оставащи извън стандартите на наказателното право, на Наказателния кодекс и на Конституцията.

Проблемите, пред които тези интервенции изправят съдилищата в практическата правораздавателна тяхна дейност, и невъзможността тези проблеми да бъдат решени по предписания от чл. 46, ал. 1 ЗНА път правят сезирането на Конституционния съд необходимо“, обобщават върховните съдии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
гражданин
преди 2 седмици

нали ревеха тия шибани съдии че нямало зкони ..сега има закони и пак реват ..що щото се оказа че повечето където ги нарушават са техните отрочета и приятели ..мамичката им дееба и съдиите скапани ..за тях и техните семейства и приятели ..не отнемане на колата а направо разстрел на място без съд и присъда

Откажи
Георги
преди 2 седмици

Засяга техните отрочета и кръга около тях.

Откажи