Четвъртък,

Няма край! Синоптик каза как ще се промени времето до часове

От: Иван Ангелов -
2380
Няма край! Синоптик каза как ще се промени времето до часове
A
A
A

Валежи и гръмотевични бури ще характеризират предстоящите почивни дни, като следващата седмица се очаква тези явления да продължат. Това каза пред България он ер синоптикът Петър Янков.

Превалявания се очакват днес и утре в югозападните части на страната. Главно в планинските райони ще има и гръмотевични бури.

В събота и неделя ще има валежи главно в западната част на страната, като в събота те ще бъдат по-интензивни. Ще бъдат придружени от гръмотевици в югозападните райони и най-вече в района на Сливен и Ямбол.

„В неделя ще има по-слаби валежи, като в Западна България се очаква да има отново гръмотевични бури. Условия за градушки отново се очаква да има предимно в планинските райони и в югозападната част на страната”, каза още Янков.

Още от началото на следващата седмица започва процес на динамично време, с център точно над нашата страна. Ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Това време ще се задържат до вторник, като в сряда валежите за кратко ще спрат.

След това плитък облачен вихър, с център над Гърция, ще премине над нашата страна и отново се очакват превалявания - предимно в южните и източните части. Следва стабилизиране на въздушната маса и повишение на температурите над 20 градуса.

"При краткотрайни и по-продължителни валежи чадърът трябва да бъде необходим аксесоар този сезон. Валежите през този сезон имат кратък характер, но всички трябва да следят краткосрочните прогнози и да знаят, че лошо време няма, има лошо облекло", посочи Янков.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com