Няма край! Пак сняг в понеделник

Предстоящите почивни дни ще са топли

Няма край! Пак сняг в понеделник | StandartNews.com

Нощта беше студена – в 2 часа най-ниски бяха температурите в Шумен минус 7 градуса, Разград, Карнобат и Драгоман – минус 5 градуса, София, Велико Търново и Кюстендил – минус 4 градуса.

Облачността през деня ще е динамична, но без валежи. Температурите ще се повишат следобед и ще са в интервала от 7 до 14 градуса с най-високи стойности по долината на река Струма. По-топло в петък ще е и по планините – вятърът - със силни пориви, но температурите в топлата част на денонощието ще се колебаят между 0 и 6 градуса.

Предстоящите почивни дни ще са топли. Слаби краткотрайни превалявания се очертават в събота преди обяд в северозападна България, но след това облачността ще се разкъса бързо. Неделята ще е мъглива в ранните часове, но с пролетни температури следобед. Слаби превалявания от дъжд – само на изолирани места в късния следобед.

Седмицата от понеделник ще премине под знака на няколко средиземноморски циклона. Първият ще премине над балканите още в понеделник с интензивни валежи на много места в страната. С нахлуването на студен въздух от запад в понеделник вечерта и във вторник дъждът ще преминава в сняг в Западна България и Предбалкана. В западните планински масиви снеговалежите ще са обилни. Вторник и сряда ще са ветровити. Времето ще остане нестабилно до края на седмицата – с валежи, но без сериозни колебания в температурите. Сутрините ще са хладни, а следобедите – с температури между 5 и 10 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай