Ново разкритие за атентата! Как е управляван взривът?

В Съдебната палата са се събрали всички от администрацията на главния прокурор

Ново разкритие за атентата! Как е управляван взривът? | StandartNews.com

Среща на прокурори в Съдебната палата след опита за атентат срещу главния прокурор. Около 13 часа в Съдебната палата са се събрали всички от администрацията на Иван Гешев, неговите заместници, самият главен прокурор с охрана НСО, както и прокурори от столичното обвинение.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев направил нещо в последния момент, което спасило живота му

Те са обсъдили образуването разследване за тероризъм.  Самото разследване е поето от Националната следствена служба. По информация на bTV взривът е управляван от военен дрон.  

ВИЖ ОЩЕ: Гешев с първи думи след атентата срещу него

Утре в 11:00 ч прокурори, следователи и съдебни служители ще протестират пред съдебните палати в цялата страна заради атентата срещу главния прокурор. Заради опита за покушение срещу главния прокурор магистрати са решили да изразят своята непримиримост срещу определената от тях като "невиждана по своята дързост и размери атака срещу правосъдието и националната сигурност". Те ще демонстрират в подкрепа на главния прокурор и за да покажат единство срещу опитите да бъдат сплашени.

ВИЖ ОЩЕ: Вижте мястото на взрива срещу Гешев. Първа версия за килърите

При мащаба на взрива пред кортежа на главния прокурор Иван Гешев цяло чудо е, че няма пострадали. Това каза пред телевизията заместника на главния прокурор Борислава Сарафов. Няма пострадали при инцидента, добави той.

ВИЖ ОЩЕ: Въпросът. Кой е изпял маршрута на Гешев?

Взривното устройство е с еквивалента на 3 килограма тротил. Главният прокурор е бил мишена за убиване, каза заместникът му Борислав Сарафов. Сарафов обясни, че е взет целия горен слой от настилката, за да се изследва за остатъци от взривното веществото и за химически състав.

ВИЖ ОЩЕ: От Белград или от ЮАР е поръчан атентатът срещу Гешев?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай