Вижте мястото на взрива срещу Гешев. Първа версия за килърите

Борислав Сарафов с ключов намек

Вижте мястото на взрива срещу Гешев. Първа версия за килърите | StandartNews.com

Снимки: бТВ и БГНЕС

Мястото на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев е било изключително добре подбрано. Взривът с 3-килограмов тротилов еквивалент, пълен с осколки, е поставен на остър завой, където автомобилите намаляват много скоростта. Това съобщи зам.-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов на извънреден брифинг.

ВИЖ ОЩЕ: Сарафов с шокиращи разкрития! Гешев е бил мишена за убийство

Той разкри, че най-вероятно килърите са били на мястото на опита за атентат, защото е трябвало да виждат колите, за да задействат бомбата. Оставили са маркери, по които да се ориентират кога да активират взрива. Той е бил толкова мощен, че е оставил кратер с диаметър три метра и дълбочина 40 сантиметра.

ВИЖ ОЩЕ: Първи коментар за атентата! Как е задействан взривът?

След този инцидент се надявам, че НСО ще вземе всички необходими мерки, с които да се гарантира защитата на сигурността на Иван Гешев. Той е човек, който олицетворява държавността! И това е посегателство не срещу Иван Гешев, а срещу главния прокурор, добави още Сарафов.

ВИЖ ОЩЕ: Въпросът. Кой е изпял маршрута на Гешев?

Не изключваме никакви версии. Хората може били са тук и са имали визуален контакт с автомобилите. Няма как да се прецени кога минава автомобила. Бомбата е избухнала в момента, когато автомобилът се е изравнил с бомбата, каза Борислав Сарафов.

ВИЖ ОЩЕ: Атентатът срещу Гешев! Нови подробности за взрива

На въпрос дали към този момент има заподозрени за атентата, Сарафов заяви: "В непрестанен контакт сме с Иван Гешев, но не мога да кажа всичко. Ако кажа кои са заподозрените, ще ги предупредя. Не би било професионално. А дали случайността, или бронираните коли са се оказали ключови за крайния изход на ситуацията, ще уточняваме тепърва. Само ще ви кажа, че дори бомбаджиите са учудени как след този толкова силен инцидент, не е имало жертви, тъй като говорим за изключително мощна и силна взривна вълна. Според очевидци огненият стълб е бил с височина 4-5 метра.".  

ВИЖ ОЩЕ: От Белград или от ЮАР е поръчан атентатът срещу Гешев? Заговорът

ВИЖ ОЩЕ: Атентатът! Гешев е бил в кортежа! Извънредно от МВР

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Взрив пред кортежа на Гешев

ВИЖ ОЩЕ: Първи подробности за взрива пред кортежа на Гешев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай