Първи коментар за атентата! Как е задействан взривът?

Възможно е детонацията на бомбата да е била задействана електронно

Първи коментар за атентата! Как е задействан взривът? | StandartNews.com

Първи коментар за опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев направи бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов.

Възможно е детонацията на бомбата, поставена на пътя на кортежа на главния прокурор Иван Гешев, да е била задействана електронно. Това означава, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине обвинител номер 1, заяви в ефира на NOVA Миланов.

„Ако това взривно устройство е сложено отстрани на пътя и е задействано в момента на преминаване на кортежа, това означава, че има теч на информация”, каза той. „Отдавна не сме имали подобна ситуация, това създава сериозно напрежение и грижа на службите за обществен ред”, обясни Румен Миланов.

Той оценява положително, че няма пострадали хора и отбеляза, че от официалните данни на МВР към момента не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана.

„На подобни инциденти се събират всички ръководители на службите, което не е добре. На подобни места е добре да отидат експертите, които бързо да могат да разберат механизма на това деяния”, изказа лично мнение той. „Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай