Неделя,

Първи коментар за атентата! Как е задействан взривът?

От: СТАНДАРТ -
3553
Първи коментар за атентата! Как е задействан взривът?
A
A
A

Първи коментар за опита за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев направи бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов.

Възможно е детонацията на бомбата, поставена на пътя на кортежа на главния прокурор Иван Гешев, да е била задействана електронно. Това означава, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине обвинител номер 1, заяви в ефира на NOVA Миланов.

„Ако това взривно устройство е сложено отстрани на пътя и е задействано в момента на преминаване на кортежа, това означава, че има теч на информация”, каза той. „Отдавна не сме имали подобна ситуация, това създава сериозно напрежение и грижа на службите за обществен ред”, обясни Румен Миланов.

Той оценява положително, че няма пострадали хора и отбеляза, че от официалните данни на МВР към момента не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана.

„На подобни инциденти се събират всички ръководители на службите, което не е добре. На подобни места е добре да отидат експертите, които бързо да могат да разберат механизма на това деяния”, изказа лично мнение той. „Автомобилите на НСО се преглеждат предварително”, припомни той.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com