Атентатът! Гешев е бил в кортежа! Извънредно от МВР (ОБНОВЕНА)

Това съобщи главния серкетар на МВР Петър Тодоров

Атентатът! Гешев е бил в кортежа! Извънредно от МВР (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

"Няма пострадали. Вдигнати са всички сили за изясняване на случая. Има вече щаб, мининистър Демерджиев е в постоянен контакт". Това съобщи Петър Тодоров, главен секретар на МВР, на извънреден брифинг в Бургас. Той е там, защото е в отпуск, който светкавично е прекратил.

ВИЖ ОЩЕ: Първи подробности за взрива пред кортежа на Гешев

"Иван Гешев е бил в единия автомобил, но не е пострадал. Освен това взривното устройство е било мощно, а не за сплашване", съобщи БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Въпросът. Кой е изпял маршрута на Гешев?

Взривът е избухнал около 11, 45 часа, съобщи още Петър Тодоров. Няма пострадали, нито главният прокурор нито съпровождащия го екип, нито други лица, каза Петър Тодоров пред репортери в морския град. Той направи кратко изявление без да отговаря на въпроси.

ВИЖ ОЩЕ: От Белград или от ЮАР е поръчан атентатът срещу Гешев? Заговорът

По случая са вдигнати всички сили, които са необходими, за провеждане на мероприятията по изясняване на ситуацията, каза главният секретар на МВР.

ВИЖ ОЩЕ: Атентатът! Гешев е бил в кортежа! Извънредно от МВР

Министър Демерджиев е в контакт с всички служби. Формиран е щаб с участието на МВР, ДАНС, Жандармерията.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Взрив пред кортежа на Гешев

Утре премиерът Гълъб Донев свиква специално съвещания в Министерски съвет, в което ще участват вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, всички служби, НСО, ДАНС, Жандармерията, прокуратурата.

Там информацията ще бъде обобщена и ще се предприемат действия, каза Тодоров.

Ще изпълняваме всички разпореждания на прокуратурата. Недопустимо е да има заплаха за живота и здравето на българските граждани. Нашите действия ще бъдат категорично в защита на живота, здравето и имуществото на всеки български гражданин, каза Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай