Вторник,

Нови разкрития за Адриан. Разбра се защо не е натиснал спирачката

От: СТАНДАРТ, фото Телеграф -
3471
Нови разкрития за Адриан. Разбра се защо не е натиснал спирачката
A
A
A

Защо 18-годишният ученик Адриан Антонов, който със 102 км/ч помете на пешеходна пътека влюбените Ани и Явор, не е натиснал спирачката? Въпросът не дава мира на цяла България, откакто стана трагедията на столичния бул. „Сливница“ на 8 май.

Страх. Това е най-вероятната причина, пише БЛИЦ€

В момента се изготвя съдебно-психологическа експертиза, която ще бъде представена на апелативна инстанция идната седмица. Показателите й могат да доведат и до промяна в мярката за неотклонение на обвиняемия.

Адриан се оказа не само музикант в църковен хор, но и много праведен евангелист, член на Българската божия църква.

За него добра характеристика е представил лично духовният водач пастор Павел Игнатов. Младежът от църковния хор обаче сега може да влезе в затвора, тъй като макар и по непредпазливост причини смъртта на 24-годишната Анна-Мария Милчева и 23-годишния й приятел Явор Стоянов. Според техни съседи и приятели от жк „Света Троица“ двамата млади влюбени са готвели да правят годеж през лятото.

Живеели заедно от около 2 години, а Ани се върнала у нас от Франция, където завършила образованието си. Предпочела да остане в България тъкмо заради Явор, който бил любител фотограф.

Според автотехническата експертиза по делото Адриан Антонов е карал със 102 км/ч. Пресичащите пътното платно са стъпили на него, когато малкият автомобил „Форд Ка“ на джигита бил на 266 метра от тях. От държавното обвинение са категорични, че Адриан е имал достатъчно време да види пресичащите, да натисне спирачките и дори да успее да спре въпреки високата скорост.

Нищо от това обаче не се е случило. Причината – вероятен уплах и изпадане в паника. Адриан е имал книжка от 25 февруари и минимален, дори никакъв опит зад волана. В съдебната зала той каза, че съжалява за случилото се и изказа съболезнования на семействата на загиналите.

„Практически обвиняемият е нямал опит, но въпреки това е предприел движение с изключително висока за градски условия скорост“, обяви съдия Николай Младенов от Софийския градски съд в мотивите си.

"Участието му в църковния хор на Божията църква в България би трябвало да е възпитало у него смиреност и зачитане на правата на другите", мотивира се още магистратът за вземане на най-тежката мярка за неотклонение на младежа – задържане под стража. Адвокатът на Адриан Димитър Марковски обясни, че той се е прибирал към дома си, след като е оставил приятелката си.

Стана ясно и че е имал наложен от родителите му вечерен час и е бързал, тъй като минавало полунощ. От защитата се опитват да докажат и че на мястото е имало друга кола, идваща насреща му, и го е заслепила. Самият Адриан твърди, че това бил джип БМВ Х5.

Адвокат Марковски пък бе категоричен в съда, че е имало и перпендикулярно движение на автомобил „Нисан Кашкай“, който попречил и на видимостта на пресичащите пешеходци. Затова Явор и Ани не се забавили при преминаването на бяснодвижещия се „Форд Ка“ на Адриан, който иначе биха видели, и въпреки предимството си би могло да изчакат. Знаейки, че е млад шофьор, Адриан е трябвало да бъде по-предпазлив поради липса на опит, мотивира се обаче съдът.

При сблъсъка тялото на Ани излита над автомобила и пада зад него, той продължава движението си още 300 метра, като върху предния му капак остава тялото на Явор. Спира се при удар в уличен стълб, отново без да натисне спирачките.

След това Адриан излиза напълно невредим от колата и започва да пита притеклите се на помощ очевидци на касапницата какво се е случило. Това става ясно от показанията на няколко свидетели, които са категорични, че младежът е бил напълно неадекватен.

Двете жертви са пресичали булеварда на пешеходна пътека на 8 май 15 минути след полунощ. Показанията на свидетелите се разминават с тези на обвиняемия и защитата. Според очевидците не е имало никакво движение, минал е единствено един „Фолксваген Голф“, който се е движел в посока от центъра към жк „Люлин“.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com