Вторник,

Нови ограничения за кандидат-шофьорите

От: Мартина Суботинова -
Нови ограничения за кандидат-шофьорите
A
A
A

Нови промени очакват кандидат-шофьорите до една година. Ще бъде въведен ограничен брой пъти, в които да могат да се явяват на изпит за книжка.

Ако не успеят да се справят, ще се наложи да преминат цялото обучение наново. Решението е на Министерския съвет. Все още обаче не е ясно колко точно пъти ще имат право кандидат-шофьорите да се явят на изпит, предава NOVA.

И още - предвижда се изпит за системни нарушители и за водачи с хронични заболявания, чието здраве може да застраши поведението им на пътя. "Когато един курсист се яви няколко пъти на изпит и не може да го изкара този изпит, това означава, че нещо му куца в обучението.

"Това е идеята. Да се върне отново и да изкара целия курс на обучение, което пък със сигурност ще го стимулира да вложи още в самото начало цялата си енергия и сили, за да бъде наистина добре обучен", пояснява гл. експерт Росен Рапчев, ДА „Безопасност на движение по пътищата”.

Самото обучение в школите трябва да е насочено, така че новите водачи трябва да са ангажирани за ясни и добри умения, които вече на изпита, който ще бъде държавен, да могат да покажат всичко необходимо.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички