Нови микробуси за превоз на хора с увреждания в София

Повече от 10 години Столичната община предлага специализирана услуга за придвижване от дома до мястото и адреса, където хората трябва да отидат и съответно да се върнат у дома, посочи кметът Фандъкова...

Нови микробуси за превоз на хора с увреждания в София | StandartNews.com

От днес заменяме старите микробуси за обслужване на трудноподвижни хора с нови, като допълнително може да пуснем още микробуси, така че да увеличим капацитета на обслужваните лица. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на новите превозни средства, което се състоя пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Повече от 10 години Столичната община предлага специализирана услуга за придвижване от дома до мястото и адреса, където хората трябва да отидат и съответно да се върнат у дома, посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че до този момент специализираното звено е разполагало с пет микробуса, а от днес ги заменят с нови екологични превозни средства с категория Евро 6. Ще имаме възможност за пускане допълнително на още осем, така че разполагаме с 13 нови микробуса, които са закупени по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", каза Фандъкова.

Цената на превоза е един лев в посока. Ползването се заявява при диспечера най-късно 12 часа преди времето за превоз. От началото на миналата година е удължено работното време, като то вече е от 6.00 до 23.00 ч., включително и в празничните дни. Средно на месец се обслужват около 645 човека.

Заместник-кметът Албена Атанасова посочи, че ползва услугата вече близо 10 години. Един микробус струва средно между 40 000 и 65 000 лв. заедно с платформата, каза Атанасова. Тя отбеляза, че досега няма заявки, които са отказани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай