Неделя,

NOVA отличи топ журналистите си

От: СТАНДАРТ -
NOVA отличи топ журналистите си
A
A
A

В една трудна и тежка година за всички ни NOVA раздаде своите награди. Екипът открои тези, които направиха най-силно впечатление през годината с работата си, а трудът им беше уважен от колегите. Наградите за 2020 г. в NOVA бяха връчени в нюзрума на телевизията.

Наградата за водещ на годината отново отиде при Николай Дойнов. Той си пожела скоро да видим и чуем една добра новина, която всички очакваме. „Надявам се, че аз или някой от моите колеги ще бъдат тези, които ще кажат – днес или от днес за пръв път няма нито един нов заболял. Надявам се това да бъде още в началото на следващата година”, каза той.

И тази година новините на NOVA са най-гледаните новини в България, каза Ива Стоянова – изпълнителен директор на „Nova broadcasting group”. „Професионалистът и екипът се познават тогава, когато стане трудно. И съм безкрайно горда и благодарна на нюзрума на NOVA, който запази лидерската си позиция, и тази година новините на NOVA са най-гледаните новини в България”, каза още Стоянова.

И през 2020 г. NOVA успя да затвърди лидерското си място със своите новини и публицистика. „Много важно беше, че тази година репортери и продуценти, водещи в Нова телевизия, бяхме като един юмрук, много здрав и сплотен екип, затова съм особено щастлива, че днес успяхме да наградим най-добрите в нюзрума, но заедно с тях има още много хора, които заслужават похвала и адмирации“, заяви директорът “Новини и актуални предавания”  Миляна Велева. И допълни: „Това, което беше важно през 2020 г., беше, че успяхме да спечелим доверието на нашите зрители в такава ситуация, в която светът е в безпрецедентна криза, доверието е изключително важно”.

Репортер на годината е Владислава Тричкова. Колегите избраха нея, а конкуренцията за приза в категорията беше сериозна. „Тази награда има малко по-различна сладост заради това, че е дадена от колеги, от хора, които разбират от тази професия и колко трудна е тя всъщност”, сподели тя.

За дебют бе отличена Ванина Недкова. Тя е част от екипа на NOVA от лятото. „Тук началото не беше лесно, но беше топло и беше гостоприемно, защото екипът на NOVA ме прие с отворени обятия, за което благодаря”, каза "Изгряващата звезда на годината".

След две години с призове в репортерската категория, този път  Методи Владимиров взе наградата за продуцент на годината. „Истината е, че всеки един от нас се усъвършенства с всяка изминала година, правим нещо различно, правим нещо, което е за хората”, сподели той.

За оператор на годината беше избран Димитър Василев, а за монтажист – Таня Бакалска.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички