Нов екшън: Мъж наби ромка в Кричим

60-годишен мъж започнал да обижда с нецензурни думи млада майка, после я ударил с дръжка на метла

Нов екшън: Мъж наби ромка в Кричим | StandartNews.com

Нов екшън между българи и роми се е разиграл в Кричим. 

Днес по обяд  28-годишна ромка с малко дете била със своя роднина била в заложна къща, която се намира до джамията в града. След като излезли, двете жени и детето се насочили към близкия хранителен магазин. Пред него седял собственикът заедно с 60-годишен свой познат, който започнал да обижда и да псува циганките, използвайки нецензурни и вулгарни думи, пише Блиц. След обидите и заканите на 60-годишния мъж, младата ромка казала, че ще извика съпруга си. Българинът се ядосал, започнал да я дърпа за косата и да я налага с дръжка от метла.

Пристигналите на място полицаи ги разтървали. Междувременно свидетели се обадили на телефон 112. На място лекари са прегледали ромката, която била в синини, и са я освободили за домашно лечение. Съпругът на набитата и още няколко мъже тръгнали да търсят 60-годишния мъж, който нападнал жената. След като не го открили, се прибрали в махалата.

Към момента в Кричим, където има солидно присъствие на живеещи постоянно роми, няма етническо напрежение. През годините обаче там често е имало конфликти между българи и роми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай