Нинова : Превърнаха България в сметището на света

Споделяме напъло мотивите на президента

Нинова : Превърнаха България в сметището на света | StandartNews.com

"Споделяме напълно мотивите, с които президента каза, че сваля доверие от правителството на Бойко Борисов" - това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти на Летище София, преди да отпътува за Брюксел.

"Това бяха и мотивите ни за вота на недоверие, само преди една седмица. Вотът не мина математически, но получи широка обществена подкрепа извън парламента. Факт е, че правителството превърна България в сметището на Европа и на света.

Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и че стотици хиляди българи са без вода. Смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България.

Грижат се за собственото си оцеляване, но това се превръща в агония за държавата и българския народ. Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантират кризи и липса на развитие на перспектива, затова неща всички, които искат промяна, да се обединим и да поискаме тази промяна“, каза още Нинова.

"Не предвиждам бунт. Ако хората искат да излязат на протести, са свободни да го направят, надявам се. Да не стане като с баба Стойна, да й пратят шестима полицаи в старческия дом, за да я профилактират. Живеем в демокрация и всеки е свободен да изразява мнението си“, каза още Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай