Николова: Лично ще проверявам хотелите

Министърът на туризма апелира бранша да се спазват разпоредбите

Николова: Лично ще проверявам хотелите | StandartNews.com

Министърът на туризма Марияна Николова заяви, че освен стриктния контрол тя лично ще посещава местата за настаняване и изхранване, за да може да се гарантира безопасността на туристите и да не се допускат групови събирания.

Министърът смята, че възможността гостите на хотела да се изхранват в ресторантите, е една глътка въздух за бранша, предаде БГНЕС.

"Министерството беше направило такова конкретно предложение преди около десетина дни до министъра на здравеопазването, знаете, че здравните власти са тези, които вземат решенията и са компетентни по тези въпроси. Включително да има вечерен час от 22 часа, това беше съгласувано и с бранша– краен вечерен на изхранването, както и 50% от капацитета на местата в заведенията да бъдат заети, за да може да бъде спазена необходимата дистанция, включително сме предложили и да има сменен режим на изхранването за закуска, обяд и вечеря", обясни министърът на туризма. Николова счита, че това предложение ще бъде обективирано със съответния акт на министъра на здравеопазването.

Министърът на туризма посочи, че апелира бранша безапелационно да се спазват разпоредбите на здравните власти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай