Неприятна новина за шофьорите в София. Задават ли се нови такси

Говори изпълнителният директор на ЦГМ

Неприятна новина за шофьорите в София. Задават ли се нови такси | StandartNews.com

Таксата за репатриране в София да стане 120 лева.

Това желание обяви изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев, цитиран от „Телеграф“.

„Докладът мина на транспортна комисия преди 2-3 години и тогава не стигна до зала“, заяви той.

Дилчев каза, че тогава сметките са показали, че репатрирането с паяк струва 120 лева, а не 60 лв., колкото струва в момента.

Има планове и за внедряване на червена зона за паркиране.

„Тя е заложена в стратегически документ – План за устойчива градска мобилност“, посочи директорът.

По непотвърдена информация таксата най-вероятно ще бъде 5 лева на час, като червената зона ще се включва при висока запълняемост на местата в синя зона. Все още не се знае колко часа ще може да се престоява в нея и какво ще е работното й време, както и кога ще се въвежда и дали ще бъде постоянна.

Димитър Дилчев коментира, че по отношение на изграждането на етажни паркинги е била обявена амбициозна програма от Столичната община, но до момента тя не се реализира. „Към днешна дата нямам информация някъде да е започнал строеж на такива паркинги“, каза той.

Директорът посочи, че в момента се изгражда етажен паркинг със спортен комплекс в район „Слатина“.

Попитан дали предстои разширяване на зелената зона, Дилчев заяви, че това се случва по предложение на районните кметове, които провеждат обществени обсъждания сред жителите и подготвят доклади, които се гласуват в СОС. „ЦГМ е готов за месеци големи територии да подготвим за платено почасово паркиране“, увери той.

Директорът каза, че до края на април ще бъдат монтирани всички нови навеси в София, които са 112. „Оказа се, че за 7-8 не може да бъде издадено разрешение за поставяне. Останалите 80 са монтирани, като 55 са въведени в експлоатация“, коментира той.

Дилчев добави, че предстои въвеждане на останалите в експлоатация, както и монтирането на последните 17 навеса. Той обяви, че очаква нови списъци, за да може да продължи обновяването на навесите по спирките в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай