Не излизайте без чадър!

На много места ще вали и ще духа вятър

Не излизайте без чадър! | StandartNews.com

Днес преди обяд на отделни места в Западна България все още ще превалява дъжд, в планинските райони - сняг, но валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Това съобщи Нова тв.

Над останалата част от страната ще продължи да вали дъжд, значителен по количество в югоизточните райони, където на отделни места ще има и гръмотевици. До вечерта и там валежите ще спрат.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България – умерен. Максималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие, където на отделни места е възможно и да прегърми. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са от 7 до 9 градуса.

Над планините облачността ще е значителна и на много места преди обяд ще има валежи от сняг, под около 1 700 метра - от дъжд. След обяд валежите ще спират, а над масивите в Западна България и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 4 градуса, на 2 000 метра - около минус 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай