Най-лекият ултрабук идва и у нас

Най-лекият ултрабук идва и у нас | StandartNews.com

София. Месец след дебюта си на изложението CES в Лас Вегас новите модели на Lenovo идват и на българския пазар. Това са трето поколение ThinkPad X1 Carbon - най-лекият в света 14-инчов ултрабук, и ThinkPad 8 - 8-инчов таблет.

 

X1 Carbon тежи само 1,27 кг и е изключително здрав. Ултрабукът притежава цялата мощ и издръжливост, от която се нуждае съвременният бизнес. Подобно на високоскоростните самолети и състезателните коли, той е изграден от карбонови влакна, които са едновременно по-здрави и по-леки от магнезия и алуминия. X1 Carbon идва с иновативния ColorBurst дисплей и във вариант със и без сензорен екран. Ултрабукът използва технологията Rapid Charge, която зарежда до 80% от батерията за по-малко от час. Батерията има живот до 9 часа.

 

Направеният от алуминий ThinkPad 8 пък може да се използва като таблет, докато сте в движение, или като настолен компютър, когато е свързан с клавиатура и монитор. Той е снабден с най-новия 4-ядрен Bay Trail процесор на Intel, има до 128GB памет, microUSB 3.0 вход, LTE2 съвместимост и работи под Windows 8 Pro.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай