Настаниха в наша болница българина, пострадал в Скопие. Ето къде

Състоянието на пациента е стабилно

Настаниха в наша болница българина, пострадал в Скопие. Ето къде | StandartNews.com

Драгомир Андонов, който на 27 юли пострада при инцидент в Скопие, Република Северна Македония, е настанен за лечение във Военномедицинска академия (ВМА), съобщават от Министерството на външните работи.

Миналата седмица той беше намушкан в Скопие преди футболния мач между "Левски" и "Шкупи". 

По-рано днес Андонов е бил транспортиран с полет на Държавния авиационен оператор, а на борда на хеликоптер Mi-8, LZ-CAT е екип на ВМА в състав д-р Александър Соколов и старшина Мария Борисова, медицинска сестра-борден, от евакуационния модул на Военномедицинските модулни формирования.

Състоянието на пациента е стабилно, без опасност за живота, информират от МВнР.

Веднага след като е приет във ВМА, са му направени всички необходими изследвания и консултации за уточняване на неговото състояние. Настанен е в реанимация на лечебното заведение, където ще бъде под непрекъснато наблюдение, се допълва в съобщението.

Назначени са и допълнителни високоспециализирани изследвания за уточняване на терапевтичния план. Тази вечер в София се играе реваншът между "Левски" и "Шкупи". Заради инцидентите в Скопие на стадион "Георги Аспарухов" няма да присъстват фенове на гостуващия отбор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай